Followers

Saturday, March 27, 2010

Perfomances by: Yemmz All Star Band

READ MORE- Perfomances by: Yemmz All Star Band

Thursday, March 25, 2010

Pakej jalur lebar baru lebih murah – Najib


Najib Tun Razak diperhatikan, ( dari kiri) DR. Rais Yatim; Muhyiddin Yassin; Ketua Setiausaha Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Kamaruddin Siaraf; Pengerusi Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia, Tan Sri Khalid Ramli dan Halim Shafie mancuba papan luncur sebagai simbolik melancarkan Inisiatif Jalur Lebar Kebangsaan dan Perkhidmatan Jalur Lebar Bekelajuan Tinggi di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur, semalam. - UTUSAN /AMIN FARIJ HASAN

READ MORE- Pakej jalur lebar baru lebih murah – Najib

UMobile Menawarkan Pakej Jalur Lebar Serba Baru



UMobile yang kelihatan senyap akhir-akhir ini, terkini telah memperkenalkan pakej jalur lebar yang serba baru semalam. Daripada hanya satu pakej yang ditawarkan sebelum ini, kini UMobile menawarkan empat pakej jalur lebar, dan satu pakej data plan.


Pakej Yang Di Tawarkan UMobile

Pakej baru yang ditawarkan oleh UMobile Broadband  menawarkan kelajuan bermula 384 kbps sehingga selaju 3.6 mpbs. Menariknya sekirana anda bukanlah pengguna internet yang tegar, anda boleh mengambil pakej semurah RM6 yang mana membolehkan anda menggunakan data sehingga 500MB. Pada masa yang sama, UMobile Broadband turut menawarkan pakej UB20 dan UB40 yang mana masing-masing membawakan kelajuan sehingga 1.0 mbps. Manakala Pakej Terbaik UMobile Adalah UB68 yang tiada had data dan menawarkan kelajuan sehingga 3.6mbps pada kadar RM68 sahaja. Jadi Jangan Tunggu Lagi... JOM Kita Ubah..

Untuk keterangan lanjut sila lawati laman web ini UMOBILE 
READ MORE- UMobile Menawarkan Pakej Jalur Lebar Serba Baru

Monday, March 22, 2010

Layout works with the latest version of Blogger!

READ MORE- Layout works with the latest version of Blogger!

Splash

Template works with the latest version of Blogger!


Posted by Hello
You like this post, then buy me a coffee !
Get Template
READ MORE- Splash

Pure- Blog Template Layout

Layout works with the latest version of Blogger!


Posted by Hello

READ MORE- Pure- Blog Template Layout

Delta Goodrem Blog Templates

Template works with the latest version of Blogger!




You like this post, then buy me a coffee !
Get Template
READ MORE- Delta Goodrem Blog Templates

Thursday, March 18, 2010

High Speed Broadband (HSBB)

HSBB Technology Mix

HSBB delivered to consumers and businesses will be through a mix of Fibre-to-the-Home (FTTH)*, Ethernet-to-the-Home (ETTH)**, Very High Speed Digital Subscriber Line 2 (VDSL2)*** and Asymmetric Digital Subscriber Line 2+ (ADSL2+)**** technologies. In greenfield (new development) areas, FTTH will be the pre-dominant technology used for both residential and commercial properties, whereas, brownfield (existing development) areas will be served by FTTH, ETTH, VDSL2 and ADSL2+ technologies depending on the types of properties and services to be deployed.
The diagram below illustrates this.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*   Fibre-to-the-Home (FTTH) – the physical delivery of fibre optic cables directly to homes & businesses replacing the existing copper lines
 ** Ethernet-to-the-Home (ETTH) – a generalised fibre solution evolving from a circuit switched model to an entirely packet switched model using Ethernet as opposed to Asynchronous Transfer Mode (ATM)
 *** Very High Speed Digital Subscriber Line 2 (VDSL2) – an access technology using existing copper lines which is the newest and most advanced standard of DSL broadband  wireline communications
**** Asymmetric Digital Subscriber Line 2+ (ADSL2+) - an access technology using existing copper lines that is able to extend the capability of basic ADSL by doubling the number of downstream bits

Click to view enlarged version

HSBB Project Scope


Click to view enlarged version

The HSBB project is, an end-to-end project that includes access, core and international capacity building investments which will eventually result in a world-class infrastructure network for the nation.
In a Public-Private Partnership agreement (PPP) between the Government and TM, TM will roll-out the HSBB network over a period of 10 years where the Government will co-invest RM2.4 billion over the initial three year period and TM, RM8.9 billion over the entire 10 year span of the project.

High Speed Broadband (HSBB)

Benefits of HSBB


Click to view enlarged version

Benefits of HSBB


Click to view enlarged version

HSBB & The Digital Lifestyle Experience


Click to view enlarged version
With the bandwidth provided by HSBB, a whole new lifestyle experience will open up for Malaysians in terms of providing greater opportunities and access to rich content like never before in entertainment, gaming, education, business, work, health, communications, services and much more.

A. Consumers


Click to view enlarged version

Consumers will be able to :
  • download large (file size) DVD quality movies and music video clips in a matter of minutes or even a few seconds depending on the file size.
  • enjoy a new TV experience through TV over broadband (IPTV) with access to TV channels over a private network in high definition format with high stability. IPTV also offers the ability for high content user interactivity.
  • work from home and stay in touch with the office, clients and business associates anywhere in the world in real time through high speed Internet, video and voice connections.
  • have a richer, secure shopping and e-commerce experience from the comfort of their homes by accessing virtual shops on-line around the world through real time video and chat.
  • play on-line games simultaneously with anyone in the world in real time.
  • access educational services such as ‘study on-line’ and participate in virtual classroom discussions with their tutors anywhere in the world as well as enjoy a rich research experience by being able to download books, journals and magazines in a matter of minutes.
  • receive medical diagnosis and advice in the comfort of their homes or offices from medical practioners locally and abroad in real time through high speed Internet, high definition video and voice connections
B. Business

Click to view enlarged version


Businesses will be able to :
  • tap into virtual markets unrestrained by geographic boundaries and expand their customer base to anywhere in the world.
  • tap into an expanded supply chain to source supplies from any part of the globe with wider price alternatives.
  • improve management efficiency through new hosted applications in the area of accounting, customer relationship and supply chain management.
  • enjoy more cost savings through lower connectivity costs for real time integration with their business partners anywhere, anytime.
READ MORE- High Speed Broadband (HSBB)

Wednesday, March 17, 2010

Hargailah Masa

READ MORE- Hargailah Masa

Ulasan panduan Jana Pendapatan Dengan Nuffnang

Rakan kita saudara Noorizam baru sahaja siap menulis satu panduan bagaimana untuk menjana pendapatan dengan Nuffnang dan saya antara orang yang terawal diberi peluang untuk membaca panduan ini. Rasanya semua dah tahu apa itu Nuffnang dah hampir kesemua anda sudah mendaftar akaun. Tetapi saya yakin hanya sebahagian dari anda yang benar-benar dapat menjana pendapatan dengannya.
Saya adalah antara orang yang tidak bernasib baik, setakat ini hanya menjana RM 1.20 sahaja pendapatan dari Nuffnang. Sebenarnya saya memang dah berputus asa dan terus membuang iklan Nuffnang dari blog saya. Tetapi selepas membaca tips-tips yang ditulis Noorizam di forumJomBincang, saya mengambil keputusan untuk memberi Nuffnang peluang kedua. Walau bagaimanapun saya masih tidak dapat menjana apa-apa pendapatan malah iklan pun jarang-jarang keluar. Setelah membaca panduan yang ditulis Noorizam barulah saya tahu apa sebabnya.
Di dalam ebook ni Noorizam telah menceritakan latar belakang Nuffnang dan juga panduan bagaimana untuk memohon, memilih iklan dan memasukkan iklan ke blog anda. Noorizam juga berkongsi beberapa tips yang berkesan berdasarkan pengalaman beliau sendiri.
Ebook ini akan dilancarkan pada hari Selasa 24hb Jun dan yang paling menarik sekali, ianya akan diberikan secara percuma. Ya, PERCUMA, FREE, GRATIS. Apa yang anda perlu lakukan ialah pergi ke laman web Noorizam dan masukkan nama dan email anda di ruangan yang disediakan sebagaimana gambar di bawah
nuffnangads Ulasan panduan Jana Pendapatan Dengan Nuffnang
Selamat membaca.
READ MORE- Ulasan panduan Jana Pendapatan Dengan Nuffnang

Bagaimana Menjana Pendapatan Dengan Nuffnang???

Assalamualaikum...

Erm...
Mesti rmai tertanya, "bagaimana nak menjana pendapatan dengan nuFFnang"....
Aku pun baru ag dalam iklan mengiklan nih...
Tapi aku pun masih belajar dan juga mendapat pengetahuan dari blogger yang da berpengalaman.... So, korang pun kene gak belajar sperti mana yang aku belajar...



So actually,korang kene pastikan korang punye blog bleh hits ok...
kalu dapat 50-100 visitors sehari pun da cukup untuk anda memulakan blog anda dengan nuffnang...



Nih aku ade nak bagi beberapa ebook yang aku dapat dari beberapa blogger...
Thanz kat diorang....
Ade 2 ebook kay...

Ebook
EbOOOoooK
READ MORE- Bagaimana Menjana Pendapatan Dengan Nuffnang???

Kenapa Aku Juga Memilih Adverlets?

Sebenarnya bukan perkara mudah untuk menjana pendapatan didalam dunia moden dan serba canggih. Dalam internet ni, macam-macam program menjana duit ada. Ada yang betul dan ada yang tipu (scam). Kalau buka emel, berlambak SPAM berkaitan program buat duit masuk ke inbox aku. Dulu aku ada gak join beberapa program buat duit daripada internet macam Google Adsense, Nuffnang dan Adverlets. 

Aku Mula Menampak dengan membuat pelbagai blog.. hampir 20 blog aku buat untuk menjana pendapatan sebegini, aku buat 10 blog untuk Nuffnang dan 10 blog untuk Adverlets. Mula2 penat jugak nak update kesemua blog aku tu, tetapi hasilnya berbaloi... cuma kurang skit pada nuffnang. Tetapi aku tetap setia... biarpun macam lalang.
Mungkin ramai menganggap buat duit dari internet senang. Hari ni buat esok dapat pulangan 100%. Bagi aku buat duit melalu internet sama susah dengan buat duit di dunia nyata. Ada usaha ada hasilnya, tiada usaha tiadalah hasilnya.
Aku memilih Adverlets sebagai medium utama dalam menjana pendapatan melalui internet. Kenapa aku pilih Adverlets? Senang jek sebab Adverlets akan bayar korang berdasarkan page impression blog/website yang korang dapat. Tak dapat klik pun takper janji ada pengunjung melawat blog korang. Kalau nak harapkan klik memang haram payah nak dapat kecuali visitor blog korang beriban-riban. Pada pendapat aku Adverlets sesuai untuk blog yang visitornya sekadar bawah 1000 orang sehari.
Nuffnang? Emmm… Nuffnang memang popular di kalangan blogger Malaysia. Aku tak nafikan Nuffnang memang terbaik tapi masalahnya dia bayar mengikut klik. Nak dapat klik bukan senang, korang kena usaha lebih untuk meningkatkan kualiti blog dan trafik blog supaya ramai pengunjung datang seterusnya kebarangkalian untuk mendapat klik adalah tinggi. Kalau blog dah popular dan traffik mencanak tiada masalah. Nak lagi masyuk gunalah Google Adsense. Tapi itupun kalau blog korang betul-betul berkualiti dan ditulis dalam bahasa Inggeris.
Kalau setakat tulis blog sebagai medium berkongsi cerita hidup macam aku nih, tulis pun ikut suka agak payahlah untuk maju dalam bidang nih. Hehehehe. Kecuali korang tu artis atau individu yang sememangnya sudah popular di dunia nyata. Kalau korang betul-betul nak jana duit dari internet, usaha betul-betul dan belajar daripada otai-otai di luar sana. Nak lagi best jadilah full time blogger. Amacam?


Berbalik kepada Adverlets, ada orang kata Adverlets ni scam. Tu aku tak pasti. Harap-harap Adverlets bayar lah. Penat aku usaha selama 3 bulan dengan membuat hampir 10 blog, tu pun dapat kumpul RM2,000 je. Kira rezeki lah walaupun ciput. Hihi. Kalau dapat dekat RM2,000 tu, aku nak topup buat beli Lens baru untuk Nikon D90 Aku... Insyaallah… Kepada yang join program pengiklanan macam nih, aku ucapkan semoga berjaya! Assalamualaikum!
READ MORE- Kenapa Aku Juga Memilih Adverlets?

Tuesday, March 16, 2010

KENYATAAN AKHBAR - STRATEGI PELAKSANAAN BAGI MEMPERTINGKATKAN PENEMBUSAN JALUR LEBAR DI MALAYSIA

Saya ingin memaklumkan keputusan Kerajaan untuk meningkatkan perkhidmatan jalur lebar ke seluruh negara.Keputusan ini diambil memandangkan kadar penembusan jalur lebar (broadband penetration) negara, iaitu 18 peratus, amat rendah berbanding negara-negara maju di Asia seperti Singapura (78 peratus),
Hong Kong (80 peratus) dan Korea (93 peratus). Pelaksanaan jalur lebar ini akan memberi impak yang besar kepada pembangunan sosio-ekonomi negara. Jika dahulu perkhidmatan bekalan air dan elektrik merupakan faktor penting untuk menarik pelaburan, kini perkhidmatan jalur lebar pula merupakan keperluan asas.
Bagi memenuhi keperluan tersebut, satu pelan telah dihasilkan oleh Jawatankuasa Kabinet yang diberi mandat untuk menentukan halatuju pelaksanaan jalur lebar negara. Ia mengambil kira pendekatan secara menyeluruh bagi menangani kedua-dua strategi penawaran (supply) dan permintaan (demand) jalur lebar. Oleh kerana infrastruktur dan perkhidmatan jalur lebar merupakan tulang belakang bagi perkembangan K-Ekonomi Negara, Pelan ini mensasarkan penembusan jalur lebar bagi isi rumah sebanyak 50 peratus pada tahun 2010.
Perkhidmatan jalur lebar ini akan memberi manfaat kepada negara, Kerajaan, industri dan rakyat. Perkhidmatan seperti e-Government, e-Education, e-Commerce, e-Health, Internet Protocol TV (IPTV),
teleworking (bekerja dari rumah) dan e-Payment akan merubah gaya hidup kita. Sebagai contoh kita hanya perlukan beberapa saat sahaja untuk memuat turunkan (download) dokumen bersaiz 10 MB berbanding lima
minit sekarang sementara perkhidmatan e-Health membolehkan pesakit berurusan secara on-line dengan pakar perubatan tanpa perlu 2 bersemuka. Manakala petani dan nelayan boleh menyemak harga hasil
tani mereka secara on-line dan memasarkan hasil pencarian secara terus tanpa menggunakan khidmat orang tengah.
Peningkatan penembusan jalur lebar juga merupakan pemangkin yang mencetuskan perkembangan ekonomi dari segi peningkatan KDNK. Hasil penilaian awal dari aspek sumbangan ke atas KDNK Negara ialah
RM6.68 bilion atau 1 peratus pada tahun 2010. Pada masa yang sama,peluang pekerjaan sebanyak 135,000 bakal diwujudkan. Bagi memenuhi aspirasi ini, usaha-usaha perlu ditumpukan dalam memastikan perkhidmatan jalur lebar disediakan kepada orang awam (general population) dan mengenalpasti kawasan-kawasan yang berimpak tinggi untuk membina infrastruktur jalur lebar berkelajuan tinggi (high speed broadband). Memandangkan pelaksanaan jalur lebar berkelajuan tinggi ke seluruh Negara dijangka akan menelan belanja dalam anggaran RM56 bilion, dari aspek penawaran, Kerajaan mengambil keputusan bahawa usahausaha akan difokuskan kepada dua kategori jalur lebar:
• Jalur lebar untuk orang awam (broadband for general population – BBGP) dengan kelajuan sehingga 2 Mbps; dan
• Jalur lebar berkelajuan tinggi (high speed broadband – HSBB) bagi kawasan-kawasan terpilih/ditentukan untuk penggunaan antara 10 Mbps dan 1 Gbps.
Bagi mencapai objektif dan sasaran nasional ini, negara akan diklasifikasikan kepada tiga zon:
• Zon 1 merupakan kawasan yang akan diliputi dengan infrastruktur jalur lebar berkelajuan tinggi (HSBB) dan juga jalur lebar untuk orang awam (BBGP). Ini melibatkan kawasan terpilih yang memberikan impak ekonomi yang besar seperti Kuala Lumpur, Johor Baru dan Timur Laut Pulau Pinang. • Zon 2 merupakan kawasan yang akan diliputi dengan infrastruktur jalur lebar untuk orang awam (BBGP).
• Zon 3 pula meliputi kawasan luar bandar yang tidak ekonomik. Ia bertujuan merapatkan jurang digital yang memerlukan pembiayaan 3 dari dana Pemberian Perkhidmatan Sejagat (USP) di bawah Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Bagi jalur lebar berkelajuan tinggi (HSBB) di Zon 1, ianya akan dilaksanakan secara usahasama (Public-Private Partnership - PPP) antara Kerajaan dengan TM. Kaedah PPP ini adalah perlu memandangkan perlaksanaan infrastruktur end-to-end meliputi rangkaian akses, teras dan antarabangsa (supply driven) yang bersekala besar secara komersial semata-mata adalah tidak viable. Pemilihan TM untuk melaksanakan projek HSBB secara PPP adalah berdasarkan kos serta pelaksanaan yang lebih efektif. TM kini memiliki sebanyak 95% daripada infrastruktur telekomunikasi tetap sedia ada. Justeru, TM merupakan pilihan terbaik (natural choice) untuk menaiktaraf infrastruktur sedia ada kepada HSBB. Pemilihan TM juga dapat mempercepatkan pelaksanaan dan dengan itu, HSBB dapat memanfaatkan ekonomi serta rakyat dalam tempoh terdekat. Cadangan kos projek bagi membangunkan infrastruktur HSBB dalam tempoh 10 tahun adalah berjumlah RM15.2 bilion. Pada peringkat awal, Kerajaan bercadang melabur sebanyak RM4.8 bilion daripada jumlah tersebut. Projek ini akan dilaksanakan secara berfasa di mana Fasa 1 akan melibatkan pelaburan sebanyak RM 11.3 bilion meliputi 1.3 juta premis. Daripada jumlah tersebut Kerajaan akan turut melabur sebanyak RM 2.4 bilion untuk tempoh tiga tahun. Bagi memastikan keterbukaan rangkaian oleh TM, rangka kerja regulatori akan dibangunkan berdasarkan konsep open network bagi membolehkan pemain industri lain berpeluang untuk mengakses rangkaian HSBB di peringkat aplikasi dan perkhidmatan rangkaian.

Bagi liputan jalur lebar untuk orang awam di Zon 2, majoriti inisiatif perluasan jalur lebar akan diteruskan di bawah strategi-strategi sedia ada termasuk galakan persaingan antara teknologi wayarles (3G/HSDPA, WIMAX) dan talian tetap. Manakala bagi liputan Zon 3, akan dilaksanakan sebagai sebahagian daripada inisiatif untuk merapatkan jurang digital Negara.4 Bagi mencapai kadar penembusan 50 peratus, penekanan bagi aspek penawaran sahaja adalah tidak mencukupi tanpa strategi yang berkesan bagi mencetuskan permintaan untuk orang ramai menerima perkhidmatan jalur lebar. Oleh itu, penekanan diberi kepada pembangunan aplikasi Kerajaan secara on-line yang boleh memberi perkhidmatan terus kepada rakyat di peringkat daerah, PBT, negeri dan persekutuan. Di samping itu, penekanan juga akan diberikan kepada pembangunan kandungan dan aplikasi secara on-line yang mampu menawarkan pelbagai perkhidmatan seperti Maybank-2-u, e-ticketing, dan sebagainya. Untuk itu, satu pasukan petugas khas akan ditubuhkan bagi memacu pembangunan kandungan yang lebih bersepadu. Kempen kesedaran dan promosi jalur lebar bakal dilaksanakan secara besar-besaran bagi memastikan objektif Kerajaan tercapai.


Menteri Tenaga, Air dan Komunikasi
Kementerian Tenaga, Air dan Komunikasi
Putrajaya
15 Mei 2008
READ MORE- KENYATAAN AKHBAR - STRATEGI PELAKSANAAN BAGI MEMPERTINGKATKAN PENEMBUSAN JALUR LEBAR DI MALAYSIA

All My Blog

READ MORE- All My Blog

pratonton peti peminat

Peminat Mohd Johari Rosli
Sedikit Biodata saya... 
Nama penuh : Mohd Johari B. Rosli
Tahun lahir : 1980
Asal : Sg. Petani, Kedah
Pendidikan : Sek. Menengah...

READ MORE- pratonton peti peminat

Design a Horror Looking, Extreme Grungy Style Poster in Photoshop

READ MORE- Design a Horror Looking, Extreme Grungy Style Poster in Photoshop

Saturday, March 13, 2010

HOME » HITZ SPECIAL

READ MORE- HOME » HITZ SPECIAL

Using Creative Art in Valentine Greeting Card

Using Creative Art in Valentine Greeting Card
The long-awaited holiday coming… This is Valentine day. This holiday so important almost for each of us. That’s why I decided to prepare for you one more interesting Photoshop tutorial about how to make Valentine greeting card by using creative art.

Ready to start? Ok, let’s go! In the beginning I created a new document and filled it with black color.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 01
Then I would like to add decorative elements to the background. You can find some appropriate picture on stock photo websites and feel free to use my picture. Open up it and use the Polygonal Lasso Tool to separate picture from the background.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 02
Press Ctrl+C to copy selected area, then go back to our main canvas and press Ctrl+V to paste coped part of image on it. Move it a little bit left as shown on my picture below.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 03
Press Ctrl+J to duplicate current layer with flowers and hide the copy (click on the eye, which indicates layer visibility). Go to lower layer and set opacity up to 20% for it. Then create a new one layer above and fill it with pink to orange gradient, using colors of #ff5860 and #f6e69e. Change layer mode to Screen for this layer.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 04
Go back to the hidden copy of layer and make it visible again. After that move it like on my print screen which you can see below.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 05
Apply Drop Shadow and Outer Glow layer styles to this layer.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 06
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 07
See the difference now?
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 08
Ok, now duplicate this layer with Ctrl+J and move copy to the right lower corner.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 09
Move to the next step. I would like to bring some heart shapes to the background. How we can do this? I’ll show you one way. Create a new one document sized 50×50 pixels. Then select the Custom Shape Tool and one of the standard shapes from Photoshop gallery. Add this shape to our new document. It doesn’t matter which color it will be.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 10
After that use Edit > Define Brush Preset to save this shape as brush. Ok, now we have ready heart brush. But before applying it we should set up some settings for it. Select the Brush Tool and our new brush. Then click the button ‘Toggle the Brushes palette’ on the Options Bar to open brush presets window or by choosing Window > Brushes. Here we can see a couple of presets. Now, set up the following presets for our selected brush:
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 11
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 12
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 13
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 14
Ok, when we are done with settings, select the white color as foreground color and add a few strokes with hearts.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 15
Ok, move to the next step. Now we need to bring our greeting card some creative art looking and should stylize it. For this effect merge all layers in one by pressing Ctrl+Shift+E. Duplicate new layer with Ctrl+J and apply Filter > Distort > Ocean Ripple for the new layer with similar settings to these:
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 16
After that mess with the layer mode & opacity/fill. I tried Sift Light with opacity of 60%.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 17
Then we should add greeting text or something like this. Get out the Horizontal Type Tool and write out some text. Actually, I decided to put some poem about love in my greeting card. So, the first line will be title of the poem. Use the color of #5b2a0c for this text line.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 18
In the above image I’ve used a font called Garamond Premier Pro, which is one of standard Windows fonts. Ok, then add the poem with the same color and the same font. But use smaller size font for this text layer.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 19
Looks good, isn’t it? Merge all layers in one again and apply Filter > Texture > Texturizer with next presets:
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 20
Now we have effect like this:
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 21
After that use the Sharpen Tool to add some sharpness to our canvas.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 22
Ok, on this step we are done! Now we have great looking Valentine Greeting card.
Using Creative Art in Valentine Greeting Card 23
I congratulate all on the Valentine day! Love each other and try to save your love!
READ MORE- Using Creative Art in Valentine Greeting Card
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PING BEST